La nau de les colles de carnaval ja treballa sense descans

En Xavier Sunyer fa 32 anys que està implicat en el carnaval ganxó. Actualment membre de la colla Els Marrecs, en Xavier passa moltes hores a l'entorn d'aquesta estructura que poc a poc va agafat forma de carrossa carnavalesca.

Com ell són moltes les persones que han fet créixer el carnaval ganxó, convertint-lo en un dels més importants de la Costa Brava Centre. Pensar, dissenyar, organitzar el que amb el pas dels dies acabarà sent una veritable obra d'art, és un procés digne d'un equip d'arquitectes, enginyers, dissenyadors, fusters, electricistes i pintors que en realitat executen grups de persones, cadascú amb el seu ofici, a les seves estones lliures. 

Així són les colles de carnaval, un seguit de persones que com en Xavier dels Marrecs, en Xavi Costa dels Torrats o en Marcelino Rodríguez dels Frikis dediquen bona part del seu temps lliure uns mesos a l'any al carnaval, aquella festa que és capaç de fer gaudir al que desfila però també al que s'ho mira.

Fa dies que a la nau de carrosses de Sant Feliu s'ha incrementat l'activitat, si bé fa temps que les colles van netejar les estructures per començar a aixecar el que serà el carnaval 2018, ara s'ha passat a la màxima acció, i entre polioretà, fustes, pinzells i purpurina tots ells posen tots els esforços a construir les seves carrosses que en conjunt amb les disfresses i les coreografies dibuixaran una espècie de discurs escenogràfic digne dels millors teatres.

Tot i que a hores d'ara pugui semblar que queda massa feina i poc temps, en dos setmanes i mitja el que avui encara està a les vacerol·les estarà llest per sortir a desfilar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura