Verges celebra Sant Antoni Abat amb una gran foguera

Verges

Data: 02/02/2020

Verges ha celebrat una de les festes més importants de l'any a la vila . En honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals, un gran nombre de veïns i curiosos s'han apropat a la localitat vergeliana per viure la crema de la fogata, envoltada per un gran grup de genets i per la mainada del poble. 

El començament de l'acte ha tingut lloc a la plaça de l'Ajuntament de Verges, on els genets han format i mostrat els seus cavalls a tots els presents. Acte seguit han aparegut els dos dimonis que acompanyarien la comparsa durant tot el recorregut pels carrer del poble. Tots dos dimonis han fet la guitza a la mainada amb les vares que duien fins que s'ha encès el foc al mig de la Plaça Major. 
 
Amb l'ajuda d'una torxa el foc ha cremat un gran nombre de troncs i vegetació que han erigit una columna de fum espectacular. Després els genets han fet els típics tres tombs a la foguera. Amb aquesta imatge al mig de la Plaça Major, les families i la mainada que s'han reunit a celebrar la festivitat han gaudit d'una de les tardes més entretingudes venerant el record del patró dels animals. 

Juntament amb la Sopa de Verges i la processó Sant Antoni Abat és un dia assenyalat dins el calendari municipal. Com a fi de festes l'Ajuntament també ha posat a disposició una brasa per fer un espai popular.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura