La fotògrafa Michele Curel exposa 'Sentir la sureda' al Museu del Suro

Palafrugell

Data: 07/05/2021

INTERVENEN: Michele Curel, fotògrafa // Laura Terré, comissaria de l’exposició 

El Museu del Suro acull durant els tres pròxims mesos una nova exposició que té el suro, les suredes, i els seus treballadors, com a protagonistes.

L'exposició és de la fotògrafa nord-americana Michele Curel i porta per nom “Sentir la Sureda”. Un projecte que mostra com és i com es viu la feina de llevador de suro, i que va més enllà de les imatges, posant veu a les persones que s’hi dediquen. 

L'exposició és una mostra inèdita de l'artista que comprèn una setantena de fotografies de diferents mides, en color i en blanc i negre, que descriuen l’ofici amb un to femení i sensible. Deixa veure també les emocions i sensibilitat de l’autora envers els treballs a les suredes.

Una part essencial de l’exposició, més enllà de les fotografies, és un vídeo testimonial d'entrevistes a la gent del bosc. Curel les ha enregistrat durant tres estius, quan es porta a terme la pela del suro. Aquestes entrevistes plasmen les sensacions, sentiments, emocions i records dels propis llevadors.

L’exposició, que s’inaugura aquest dissabte 8 de maig i es podrà visitar fins a l’1 d’agost, serà de caràcter itinerant. Es pot veure per primera vegada a Palafrugell, però s’està treballant per tal que després de ser exposada al Museu del Suro, es pugui gaudir en altres punts de l’Estat Espanyol i, fins i tot, a França i Itàlia. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura