L'homenatge al Carrilet guanya la XX Cursa de Pasteres

50 anys deprés de l'últim trajecte el tren de Sant Feliu de Guíxols va tornar a viure moments de glòria però aquest cop convertit en pastera. Una embarcació d'homenatge al tren que connectava la ciutat ganxona amb Girona i Olot va ser la guanyadora de la XX Cursa de Pasteres, un dels actes més divertits i emblemàtics de la Festa Major.

A falta de pocs dies per l'inici oficial de les festes la Colla carnavalesca Uh Que Xungo! va portar a la badia ganxona desenes d'embarcacions que amb més o menys fortuna van intentar creuar tota la platja des de Can Rius fins a l'espigó del mig.

Els guanyadors van celebrar la quarta victòria consecutiva i és que tot i que enguany van admetre que han tingut més competència de la prevista la cursa té uns dominadors clars.

Disfressats com si fos un petit carnaval, amb minibar a la pastera i fins i  tot barbacoa, grups de totes les edats van llançar-se a l'aigua per buscar la meta. Es tracta d'un clàssic de la Festa Major amb fans incondicionals i fins i tot amb presència internacional.

El bon rotllo impera  en un esdeveniment que malgrat té diversos premis, té com element principal la gresca.

I amb els mariners i marineres arribant a port, la ciutat ja es llença de ple (o la llencen) a una Festa Major que durarà fins diumenge.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura