Doble ració de 'Cuixartisme' a La Bisbal

Jordi Cuixart va tornar a traspassar els murs de la presó amb reflexions polítiques, personals i artístiques al Terracotta Museu de La Bisbal. El 'Cuixartisme' impregna des d'aquest cap de setmana el centre cultural que va acollir la presentació del llibre 'Ho tornarem a Fer' i l'exposició de ceràmiques que el President d'Òmnium ha fet des de la presó de Lledoners i que s'hi pot veure fins el 26 de gener.

Els antics forns del Terracotta exposen ceràmiques que Jordi CuIxart ha fet al taller de la presó, en una de les diverses activitats que els interns fan per facilitar-los la reintegració a la societat quan acabin de complir condemna. Mostren, segons el comissionariat de l'exposició, la "resiliència i superació personal dels interns a través de la ceràmica i una potencialitat artística interior que traspassa els murs de la presó".

Del conjunt de peces que hi ha a la mostra destaca el model original de la tassa que Òmnium ven per finançar les seves campanyes i una peça que volia retratar el genocidi birmà contra el poble Rohinga i que l'artista dissident xinès Ai Wei Wei va adaptar en una visita a Lledoners.
 

Presentació del llibre 'Ho Tornarem a Fer'

En paral·lel a l'exposició es va aprofitar l'avinentesa per presentar el llibre 'Ho tornarem a Fer'. Un conjunt de reflexions sobre el conflicte polític que hi ha a Catalunya i l'Estat Espanyol fetes des de la presó i que tenen la 'No Violència' com a marc central.

El llibre identifica el Referèndum de l'1O com l'acte de desobediència civil més important que s'ha viscut a l'Europa occidental des de la Caiguda del Mur de Berlín i explicita la voluntat de tornar plantejar embats amb l'Estat assumint-ne les conseqüències les vegades que facin falta en defensa de drets i llibertats democràtiques individuals i col·lectives.

Aquest compromís va ser extrapolat i fet extensiu per tota la societat per  la defensa, també, de la llengua i la cultura.

El llibre 'Ho Tornarem a Fer' està prologat per Jamila Raquib, Presidenta de la Fundació Albert Einstein i una de les veus amb autoritat per parlar de Desobediència Civil.

L'acte va tenir la participació de diverses personalitats de l'entorn d'Òmnium, la presència de familiars dels presos polítics com Montse Bassa, germana de Dolors Bassa, i l'Ajuntament de La Bisbal. Mazoni va cantar-hi una cançó i l'Associació de Ceramistes va fer un mural reivindicatiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura