40 anys de la Coral Mestre Sirés


La Coral Mestre Sirés de Palafrugell està d'aniversari. Durant tot el 2019 aquesta entitat cultural fundada el 1979 celebra els seus 40 anys amb diversos concerts repartits al llarg de l'any. Aquest diumenge la coral ha celebrat els seus 40 anys a l'església parroquial de Sant Martí amb la participació de dues corals convidades, la Verge del Socors d'Hostalric i la Palandriu de Llançà.

L'actual director de la coral Mestre Sirés, Fèlix Pérez, va ser-ne ja el fundador el 17 de juny de fa 40 anys i n'és l'alma mater. Aquesta formació de cantaires va néixer en un moment històric, l'any 79 en què la societat vibrava de poder-se expressar i manifestar amb tota llibertat en l'àmbit de la cultura, el pensament i les tradicions del país.

La coral porta el nom del músic begurenc Frederic Sirés, qui va dedicar molts anys a ensenyar música, de manera desinteressada, al joves de Palafrugell. Ha actuat arreu de les comarques gironines i de la resta del principat de Catalunya,  Galícia, Astúries, La Rioja, Aragó, Euskadi, França (París i Marsella), Holanda (Bussum i Utrecht) i  Itàlia (Sprasiano- Véneto) entre d'altres països.

El repertori de la coral té un miler de cançons populars i  tradicionals catalanes, gallegues, basques, castellanes, nadales, composicions litúrgiques, espirituals negres, música de pel•lícules i algun clàssic. Pels concerts d'aquest 40è aniversari els mateixos cantaires n'esculen el repertori.

La coral palafrugellenca és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals i de l’Agrupació Coral de les Comarques Gironines i participa activament en totes les Rodes Corals, així com en les Campanyes de Dinamització Cultural de la Diputació de Girona 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura