Els brunyols es veuen afectats per l'augment de preus dels aliments

L'augment sostingut dels preus també ha repercutit en el dolç típic de Setmana Santa, el brunyol. Els pastissers asseguren que el cost dels seus ingredients, com per exemple l'oli de gira-sol, s'ha duplicat i com a conseqüència, el marge de benefici dels establiments s'ha reduït. 

Entre els ingredients per elaborar els brunyols s'hi troben la farina, la llet, el llevat, l'oli de gira-sol, els ous o el sucre. Unes matèries que s'han vist afectades, durant els últims mesos, per l'escalada de preus. De fet, els pastissers assegurent que els ous s'han encarit un 35% en només una setmana, i l'oli per fregir s'ha triplicat. Així doncs, els brunyols són més cars, però la modificació és minsa. 

No obstant això, el dolç continua regnant les postres de Setmana Santa. Enguany, es preveuen unes vendes similars a les de l'any anterior amb el rodó, conegut com "el de l'Empordà", sent el més popular. 

Tanmateix, entre les vitrines de les pastisseries s'hi despleguen altres varietats. En són un exemple, els brunyols de vent que alhora poden estar farcits de crema o nata. A Sant Feliu de Guíxols, en concret, n'existeix un d'autocton de forma triangular. 

El dolç gaudeix de tanta popularitat que nombrosos establiments l'ofereixen durant tot l'any. D'altres en canvi, el consumeixen de manera puntual i, els més aventurats l'elaboren a casa.

Tot i les adversitats, la Setmana Santa continuarà celebrant-se, un any més, a través dels seus productes estrella. N'hi ha per tots els gustos: tortells, brunyols i mones de xocolata. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura