L'etapa suïssa de Josep Albertí s'exposa a Sant Feliu

Intervé: Frau Claudia Müller-Türler

Des de finals del 2017 el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols compta amb divuit obres més de Josep Albertí, un dels artistes guixolencs més importants del segle XX. Frau Claudia Müller-Türler les va cedir i des d'aquest cap de setmana són visitables a l'exposició anomenada "Albertí - l'etapa Suïssa".

Corrien els anys seixanta quan Albertí, consolidat com a pintor a Sant Feliu i les comarques gironines, decideix sortir de Catalunya per obrir mercat, moltes vegades aprofitant visites a estrangers que havia conegut quan feien turisme a la Costa Brava . Va visitar països com França, Alemanya i Suïssa. D'aquella etapa se'n sap més aviat poca cosa, i ara es pot aprofundir una mica més gràcies al llegat que Müller-Türler, filla d'una parella d'amics que Albertí havia conegut a Platja d'Aro, ha entregat a la ciutat. 

L'obra que es pot visitar en aquesta mostra reflexa l'evolució de l'estil d'Albertí durant els anys seixanta i s'aprecia com es van introduint característiques com les textures en les pinzellades o l'ús que fa del color negre. Les divuit peces entregades al Museu d'Història de Sant Feliu són d'una gran importància per fer recerca sobre el poc estudiat pas del pintor ganxó per Europa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura