L'antic Hospital de Sant Feliu acull l’exposició 'Els banys de mar: salut i oci'

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols acull a les sales remodelades de l’antic Hospital l’exposició: 'Els banys de mar: salut i oci'.

 Aquesta exposició ha estat creada amb motiu del centenari dels Viatges Blaus organitzats pel guixolenc Jaume Marill des de Barcelona, per fer conèixer la Costa Brava. 

La vall d’Aro i, en concret, Sant Feliu de Guíxols va ser un territori pioner en l’oferta dels balnearis marítims com els banys de Sant Elm i de S’Agaró. 

Els eixos de la mostra són tres: per una banda, el primer turisme que barrejava salut i cultura; per altra banda, com la societat que acollia els primers visitants va convertir en més saludable i higienica la ciutat; i finalment, es reivindica el paper històric de metges, farmacèutics, practicants i remeieres.

L’exposició conté patrimoni cultural, material i immaterial, d’índole mèdica, natural o artística, així com fa referència a patrimoni arquitectònic. Des d’obres d’art, fulletons i rètols a indumentària de bany, maquetes, objectes de vida quotidiana passant per instruments relacionats amb els metges.

A l'inauguració hi van assisitir institucions de Sant Feliu de Guíxols, de Santa Cristina i de Castell-Platja d'Aro, així com del Col·legi Oficial de Metges o de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura