5 mil espectadors passen pel festival Amb so de Cobla

Palamós

Data: 14/08/2018

5 mil espectadors han passat per la segona edició de l'únic festival de cobla de Catalunya. Palamós és des de l'estiu passat bressol de la cobla catalana ja que el municipi va decidir acollir el festival 'Amb so de Cobla' que barreja noves produccions amb propostes més tradicionals. Aquest any s'han programat actuacions durant 5 dies i el plat fort del cartell era el concert que l'acordionista basc Kepa-Junkera va fer divendres acompanyat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Aquesta era una estrena absoluta al país, una altra que s'ha fet a Palamós ha estat  la presentació de la nova formació The Cobla Sound Fanfare amb el fiscornaire de la Sant Jordi i organitzador del festival, Pep Moliner, al capdavant.

L’objectiu del certamen és situar en un lloc central de la creació contemporània el so d’aquesta formació musical única al món. Per a fer-ho el festival fa un salt endavant i aposta per incentivar aquestes noves produccions.

Altres propostes d'interès han estat l'espectacle de cloenda de Figueres Ciutat Pubilla de la Sardana, 'Triple picat' o la Cobla Catalana dels Sons Essencials, amb 'Si són flors, floriran' o l'exhibició de colles sardanistes, amb la colla Dolç Infern, de Lleida, i Mirant el cel, de Sabadell.

A banda dels concerts a Palamós, Amb So de Cobla també ha programat l'actuació de la Cobla Catalana dels Sons Essencials a Banyoles, Figueres i Lloret de Mar, al setembre. També repetirà la sessió de classes magistrals d'instruments de cobla a l'Aula d'Aprenentatge de Palamós, el dia 20 d'octubre.

Impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palamós, i en col·laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, Amb So de Cobla no ha oblidat tampoc la tradició amb el 18è Concert Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau amb  les cobles La Principal de la Bisbal i Els Montgrins que obria dimecres passat aquesta segona exitosa edició del festival de cobla.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura