"Jugant amb cordes" fomenta la integració social per mitjà de la música a l'escola Baldiri

Intervenen: Carmen Gros, directora del Baldiri Reixach / Josep Ramon Llobet, professor de música

La música relaxa, estimula, cultiva i emociona les persones. Si a més l'apliquem a grups qualificats d'alta complexitat, pot ajudar a desenvolupar les habilitats socials, cohesionar i millorar la convivència. 

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l'Escola municipal de Música i l'Escola Baldiri Reixach han fet tàndem per crear el projecte "Jugant amb cordes", que ha permès desenvolupar classes d'orquestra en horari lectiu perquè nens i nenes que no tindrien garantit l'accés a l'escola de música puguin gaudir i aprendre plegats. 

El projecte s'està portant a terme a tercer i quart de primària i en un format de tutoria moderna, que inclou dos professors de l'escola de música i la mestra titular de l'assignatura al Baldiri per una classe de 20 alumnes.   

Després de dos anys, els i les alumnes ha anat perfeccionant la seva tècnica, i fins i tot alguns dels nens i nenes més avantatjats s'han sumat a l'anomenada "orquestra comunitària"

Alguns els objectius que s'han marcat per aquest any és participar al festival de final de curs juntament amb l'escola de música a més de fer el seu propi concert o participar a la capitalitat de la sardana que Sant Feliu de Guíxols ostenta aquest 2020 interpretant una petita peça pròpia. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura