La impressió 3D arriba (i triomfa) al sector ceramista de La Bisbal d'Empordà

Els premis nacionals de disseny gràfic, els Anuaria, han premiat amb l'or de la categoria Miscel·lània a l'estudi bisbalenc Limón Studio. La peça guardonada, en concret, fou impresa en 3D amb motiu d'un encàrrec del Terracotta Museu.

L'associació de ceramistes, el Museu Terracotta i la Biennal, així com l'espai d'investigació de la peixera conflueixen en 'Equitum'. Una peça de ceràmica elaborada a través de la impressió 3D, que ha situat els seus creadors sota el focus mediàtic. De fet, en Daniel Peris i la Marc Marcelino de Limón Studio fa 4 anys van assentar-se a La Bisbal d'Empordà i ara, han estat guardonats als premis Anuaria.

El projecte fou un encàrrec del Terracotta Museu i la impressió 3D configurava la principal premissa. Certament, els dissenyadors estaven habituats a treballar amb la màquina, però era una novetat introduir-hi la ceràmica. Una tècnica innovadora dins el sector ceramista, que els ha posat a prova.

A la pràctica, han treballat braç a braç amb altres empreses del municipi. N'és un exemple la cerca de pastes de desenvolupament local. El disseny tampoc es queda enrere. I és que si posem la lupa en cada una de les formes, es desgranen diferents entitats vinculades a visibilitzar i preservar la marca Ceràmica de La Bisbal.

Actualment, Studio Limón ha introduït en nous projectes la impressió 3D, ja que valoren l'eina com una "forma ràpida de dissenyar" i "testejar el producte". També estan immersos en un treball de cartelleria de realitat augmentada. Amb tot, l'estudi marca els seus pilars en la ceràmica, l'artesania i el disseny.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura