Acord per preservar i difondre el poblat iber de Castell

Palamós

Data: 29/09/2020

Per tal de reivindicar el poblat iber de Castell a Palamós, el Departament de Cultura i l'Ajuntament de la localitat han signat un conveni de col•laboració i promoció. L'objectiu és emprendre actuacions de recerca, conservació i difusió d'aquest jaciment per atorgar-li un major reconeixement i una rendibilització cultural sostenible.

Aquest dilluns al matí a la Capella del Carme de Palamós s'ha formalitzat la signatura del conveni entre ambdues institucions. Durant l'acte, la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar, ha anunciat que destinaran uns 30.000 euros per reparar els desperfectes produïts a les estructures arqueològiques del poblat iber.

En la mateixa línia, Ibar també ha volgut posar de manifest l'interès per part de la Generalitat de preservar el jaciment, ja que, segons ha explicat, s'estan desprenent algunes roques a causa de la gran afluència de públic.

Per la seva banda, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha remarcat els lligams teixits entre el Museu Arqueològic d'Ullastret i l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament amb l'objectiu de potenciar el poblat iber de Castell.

A l'acte, a part d'Elsa Ibar i Lluís Puig, hi han assistit el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i el director del Museu Arqueològic de Catalunya, Jusèp Boya.

El poblat iber de Castell es troba en un espai natural verge, al capdamunt d'una petita península, la qual oferia als seus antics ciutadans un alt control del territori. Construït al segle VI aC, va esdevenir un punt clau en les rutes comercials gregues. En els últims mesos les ruïnes van copsar els titulars de les notícies, ja que es van veure malmeses per la pintada de grafitis en els seus murs.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura