Nova campanya del Peix Blau Ganxó a Sant Feliu de Guíxols

Des d'aquest dissabte fins al 19 de juny ja és en marxa la campanya del Peix Blau Ganxó amb un tastet de 12 plats a la Rambla. A banda de l'oferta de menús i plats, també es podrà gaudir de tres showcookings al mercat municipal, per conèixer una mica millor d'aquest producte local.

La Rambla va ser l'escenari per inaugurar una nova campanya del Peix Blau Ganxó. Amb les 12 parades dels restaurants que hi participen, els ciutadans van poder gaudir d'un tastet del plat que cada establiment prepara per a l'edició d'enguany. Una jornada que va servir com a carta de presentació dels diferents menús que se serviran durant les pròximes tres setmanes. Una iniciativa local que va sorgir els anys 90 i serveix per donar a conèixer el peix blau.

Torrades amb anxova, pa d'oliva amb escalivada i anxoveta, pebrots al piquillo... Uns àpats amb el peix blau com a protagonista per reivindicar el seu ús a la cuina. Alguns restaurants ofereixen menús, d'altres petits plats. Tots amb el denominador comú de buscar innovar i potenciar un dels grans productes de la localitat.

A banda dels menús, la campanya porta programades altres activitats complementàries. El mateix dissabte hi havia el taller de Gyotaku, on es podia reproduir la silueta d'un peix i estampar-la a una bossa de roba. Els altres plats forts són els showcookings que se celebraran els tres dissabtes vinents al mercat, on els xefs portaran a terme receptes de peix blau.

Tot plegat, ha de servir per oferir una oferta turística basada en la gastronomia i potenciar, de cara a l'exterior, els productes locals.

Tothom podia comprar tiquets per tastar les diferents elaboracions i conèixer una mica millor la cuina de cada restaurant. La campanya Peix Blau ganxó 2022 s'acabarà el pròxim 19 de juny.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura