Sant Feliu recorda les 10000 persones deportades als camps nazis

L'ofrena floral al monòlit dels Jardins Juli Garreta ha recordat les 10.000 víctimes que van ser deportades als camps nazis. L'acte vol mantenir viu el record de tothom qui va patir l'horror del nazisme i per recordar la importància de la memòria històrica. Veïns ganxons i del municipi de Tarascon, de la Provença francesa, han deixat roses blanques per homenatjar a tots aquells que van morir en camps de concentració.

Sant Feliu de Guíxols ha volgut recordar les 10.000 persones que van ser deportades als camps nazis. Amb motiu del Dia d'Homenatge als deportats a Mauthausen, autoritats, familiars i veïns han fet una ofrena floral al Monòlit dels Jardins Juli Garreta. Un acte que ha de servir per fer un exercici de memòria històrica.

Durant els parlaments, s'ha recordat l'horror que va provocar el nazisme arreu d'Europa, i també s'han condemnat les "accions genocides" d'Israel a Palestina. Les intervencions han fet referència a l'augment de l'extrema dreta que pateix la Unió Europea i el retrocés en la memòria històrica que suposen polítiques com la Llei de Concòrdia Valenciana.

La jornada també ha servit per reivindicar el dret de les famílies a recuperar el passat dels seus familiars.

A l'homenatge hi han participat veïns i autoritats del municipi francès de Tarascon. També hi ha estat present la comunitat educativa de la ciutat, que participa en un projecte coordinat pel Museu d'Història. Defensen que el record del passat ha de començar des de les escoles.

Un acte per mantenir viu el record de les víctimes i no oblidar el terror que és capaç de causar l'ésser humà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura