Les floristeries preveuen una bona campanya de Tots Sants

Baix Empordà

Data: 29/10/2021

INTERVÉ: Jordi Nasarre, propietari del garden 'Artiflora'

Durant la festivitat de Tots Sants té lloc la celebració de la tradicional Castanyada a la tarda i nit del 31 d'octubre, amb sopars familiars i revetlles. A aquesta celebració s'hi han sumat també els darrers anys algunes activitats importades de la celebració del Halloween, amb festes de disfresses i infants que van casa per casa demanant llaminadures.

L'endemà, l'1 de novembre, es produeix una assistència massiva als cementiris per retre el tradicional culte als difunts. Els dies previs, però, el que s'omple són les floristeries. Encàrrecs i visites per escollir i endur-se les flors més adequades per retre homenatge a les persones estimades que ja no hi són.

Les composicions florals pels cementiris al nostre territori són més petites que en altres punts o zones de l'Europa. Això és degut a la forma de distribució dels nínxols, que aquí, en estar organitzats de forma vertical, donen menys cabuda a grans creacions florals.

Enguany, la desaparició de les restriccions de mobilitat fa preveure una bona campanya que el sector de la floristeria encara amb un fort optimisme.

Les reserves dels dies previs apunten a un augment significatiu envers l'any 2020. A més, els beneficia el fet que aquest 2021 el dia 1 de novembre caigui en dilluns.

En la majoria de negocis catalans que es dediquen a l'art floral, la feina durant aquests dies es pot multiplicar un 50% respecte a l'habitual, i enguany es podrien arribar a doblar els beneficis respecte a l'any anterior.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura