La 7a Fira de la Gamba de Palamós ha servit més de 180 kg del producte certificat


La gamba és el producte estrella de Palamós i, per aquest motiu, el municipi fa 7 edicions que li dedica una fira lúdica-festiva. La trobada d'enguany s'ha celebrat aquest dissabte amb el punt central ubicat al port pesquer. Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, l'esdeveniment s'ha saldat amb èxit de públic i s'ha erigit en una de les més importants de les comarques gironines.

Ha estat una tasca complicada trobar un espai lliure per degustar aquest dissabte la gamba de Palamós. Després de dos anys, el municipi ha recuperat la fira dedicada exclusivament al seu producte estrella i la resposta per part del públic ha estat aclaparadora. Ho exemplifiquen les xifres del tast, amb més de 18.000 tiquets venuts. Els assistents, en concret, s'han citat entorn de la llotja i, tant locals com forans l'opinió ha estat unànime: "les gambes estan per llepar-se els dits".

Els tastets han estat elaborats pels restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins. En total, s'han servit 180 kg de gamba i l'activitat ha esdevingut la més concorreguda de la fira.

L'Ajuntament, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós organitzen anualment la trobada amb un doble vessant. Per una banda, donen a conèixer el segell de qualitat de la gamba local, i, per altra banda, presenten les mesures de gestió responsable de la Confraria. De fet, un dels convidats ha estat Roger Torrent, actual conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, qui ha posat l'accent en el tret diferenciador del municipi com a destí turístic.

La programació s'ha complementat amb demostracions de cuina marinera i visites a la subhasta del peix, així com a les barques d'arrossegament.  Més enllà de les activitats participatives, s'han lliurat nous certificats de la Marca de Garantia a 13 establiments.

També, s'ha atorgat el guardó d'Ambaixador de la Gamba 2022 al cuiner Guillem Serrat. En particular, el terrassenc s'ha erigit guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, a través d'un tàrtar de gamba vermella, "inspirada en els estius que passa a Palamós amb la seva família". Els Germans Roca, Nandu Jubany, Quim Casellas, Albert Satregener, Pep Nogué o Carme Picas conformen la llista de cuiners que han rebut, en anteriors edicions, el distintiu local.

Amb tot, la fira ha clos la seva 7a trobada i gràcies a la participació rebuda, ha esdevingut una de les més importants de les comarques gironines.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura