Exposades als comerços una cinquantena de fotos antigues del Mercat de La Bisbal

En el marc dels actes de commemoració dels 700 anys del mercat de la Bisbal el municipi ha inaugurat l’exposició ‘El mercat de la Bisbal. Recull fotogràfic (1911-1992)’. La mostra ofereix una cinquantena d’imatges conservades a diversos fons de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà que s’han instal·lat a 50 comerços bisbalencs. 

El 21 de març de 1323 el rei Jaume ll, a petició Pere de Rocabertí, bisbe de Girona, va atorgar una llicència per tal que a La Bisbal es pogués celebrar un mercat setmanal. D'aquest fet, que va marcar la vida bisbalenca, ja se n'està celebrant 700 anys.

Des dels seus inicis, el Mercat de La Bisbal tenia un gran potencial a nivell de comarques gironines. Si bé és cert que a partir dels anys 70 es va anar reduint, en l'actualitat cada divendres continua sent un dels punts d'atracció principals del municipi, així com de convivència amb els pobles propers.

Per tal de commemorar els 700 anys del mercat, es va crear una comissió que està organitzant tota una sèrie d'activitats, com una exposició que mostra la seva evolució durant els anys 1911 i 1992. La finalitat de l'exposició és de recuperar, gràficament, tot un seguit de fotografies que il·lustren el Mercat des de principis de segle.

L'exposició recull un total de 50 fotografies que estan exposades als aparadors o a l'interior de 50 establiments comercials. Cada un dels comerços escollits guarda una estreta relació amb la fotografia que se'ls ha atorgat, ja sigui pel fet d'oferir el mateix tipus de producte, o per estar situats al lloc -o molt a prop- d'on ho feia la parada que apareix a la fotografia.

Totes les fotografies exposades són de fons de diferents bisbalencs i es trobaven a l'arxiu municipal. En concret, se n'hi poden visualitzar onze d'autoria desconeguda, dues d'Emili Casas, quinze d'Enric Riera, dues de Francesc Marjanedas, set de Joan Foxà, sis de Jordi Sais, cinc de Josep Pla i dues de Quim Tor.

Els establiments acolliran aquesta exposició durant tot el mes d'octubre. A partir del mes de novembre totes les fotografies es traslladaran a les arcades de Les Voltes. Per tal que els visitants siguin coneixedors de quins són els establiments que disposen de fotografies de l'exposició als seus aparadors, s'ha creat un tríptic informatiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura