La Colla Garnatxa es torna a proclamar guanyadora del Carroussel Costa Brava

Palafrugell

Data: 07/06/2022

Més de 20.000 persones s'han acostat als carrers de Palafrugell per gaudir de les propostes que han preparat les 25 colles participants en l'edició d'aquest any 2022. Una edició especial per ser la del retorn després de la pandèmia, i també per ser la que celebrava el seixantè aniversari de les Festes de Primavera i la primera com a Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional. La rua va tenir una durada de més de 3 hores i un any més es va poder seguir en directe per Televisió Costa Brava.

La proposta de la colla Garnatxa 'Currum Proelium' ha estat la guanyadora del Carroussel Costa Brava en l'apartat de carrosses inèdites i també del Trofeu honorífic Carnaval de Carnavals. D'accèssits s'han endut el millor comparsa i millors efectes especials.

En segon lloc han quedat la colla Els Incorrectes, amb la carrossa 'Reptilika', una de les més espectaculars i que va cridar més l'atenció del públic que mostrava tres rèptils de grans dimensions. També van ser guardonats com a millor vestuari i millor originalitat i representació.

El tercer premi se'l va endur la colla Tot al 17. Era el primer any d'aquesta colla i ja van pujar al pòdium amb la proposta 'Ens submergim al Carroussel'. La carrossa era un vaixell enfonsat, el 'Pata Negra'. Entre la comparsa destacava també una espècie marina realitzada de dalt a baix amb body-paiting.

El quart premi va ser per a la colla Imaginació, que va presentar un mix de temàtiques convertides en el Carnaval de la Imaginació. Entre altres temàtiques, s'hi podien veure guerrers, sirenes, dinosaures, el Carnaval de Río, Aladdin o la 'Feria de Abril'.

El cinquè lloc i l'accèssit a lliure elecció del jurat, enguany per a l'elegància i la sensibilitat va ser per la colla E.K.S.I., que enguany va presentar la proposta 'PAPIROFL.E.K.S.I'

La colla Confetti i la seva 'Fàbrica Nacional de Moneda i Confetti' va obtenir el sisè lloc. Van fer honor a la sèrie 'La casa de papel' omplint els carrers de vestits vermells i màscares de dalí. Tampoc van faltar a la cita personatges com 'El profesor' i la inspectora Alicia Sierra. Tots ells van omplir Palafrugell de bitllets i de confeti.

El setè lloc va ser per a la colla Diversàlia amb 'Divergaga: from the fame to chromatica!!', i finalment, en vuitè lloc, es va classificar la colla Dàlmates amb ''Cómeme el coco neeee....'', una barreja del 'Come-cocos' i Hawaii.

Pel que fa a comparses inèdites, enguany se'n van presentar quatre. La guanyadora va ser 'Santa Catrina' de la colla The Queens. A més del primer lloc, també se'ls va guardonar com a millor vestuari, maquillatge, coreografia, espectacle, posada en escena i efecte global.

El segon premi va ser per la colla Els Trompats, que a més de ser organitzadors de les Festes', van portar als carrers un missatge de nou reivindicatiu: 'STOP Plàstics al Mar. Reacciona!'. Els Trompats també es van endur l'accèssit de lliure elecció, pel seu missatge reivindicatiu i ecològic.

El tercer lloc va ser per l'Asociación Latina de Palafrugell amb 'Baile La diablada' i, el quart, per la colla Imparables amb 'ImparableRio'.

En l'apartat de comparses no-inèdites, que són les que venen de pobles veïns, es va endur el primer premi la colla Els Gínjols d'en Bas, amb la comparsa '25 anys d'il·lusió', i en la de carrosses no inèdites la colla guanyadora ha estat 'Els amics del carnaval mar i muntanya' amb 'La vida és un malabar'.

Pels carrers de Palafrugell també hi van passar sis colles d'animació fora de concurs. El fi de festa va anar a càrrec de l'Orquestra Maribel i el DJ Marc Dunjó.


Torna a veure el Carroussel Costa Brava clicant aquí!

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura