La 39a Cantada d'Havaneres fa vibrar la platja Cavall Bernat

Les havaneres van ser les grans protagonistes aquest dissabte a Platja d'Aro. La 39a edició de la Cantada d'Havaneres va tornar al seu escenari habitual per poder gaudir d'una de les grans cites de l'estiu al municipi. Port bo, Son de l'Havana i Americanus van ser els encarregats de posar la música a una nit on la cançó popular va sonar més forta que mai.

La platja del Cavall Bernat de Platja d'Aro es va tornar a vestir de gala per acollir la 39a edició de la Cantada d'Havaneres i cançons de taverna. Dos anys després, la cantada tornava al seu espai tradicional on, al costat del mar, el públic va poder gaudir de les diferents cançons de les tres formacions, que van pujar a l'escenari dues vegades.

Els primers a fer-ho van ser els Americanus. La formació es va estrenar a la cantada de Platja d'Aro amb cançons com Lola la tavernera i Gavina Bonica que van despertar els ànims dels assistents. El quartet representa un grup relativament nou, malgrat que els quatre integrants compten amb un gran recorregut musical.

Els que van agafar el relleu van ser Son de l'Havana. Per segona vegada van ser presents a la platja Cavall Bernat on, a ritme d'havanera i rumba, van cantar acompanyats de les veus del públic. Cançons com Les dones del mar o Maria la portuguesa van formar part del repertori de vuit peces que van oferir al públic de Platja d'aro.

L'última formació que va trepitjar l'escenari van ser els palafrugellencs Port Bo. La formació és una de les referents dins el món de l'havanera, havent tocat arreu dels Països catalans, Europa i Cuba, a més d'haver actuat al Palau de la Música Catalana. Amb més de 25 discos i 220 temes diferents a l'esquena, la nova formació de Port Bo va interpretar un repertori amb balades, havaneres clàssiques i valsos mariners.

Com ja es tradició, les tres formacions van ser les encarregades d'abaixar el teló de la cantada amb els dos grans clàssics: La bella Lola i El meu avi. Acompanyats pels mocadors i la veu del públic, els tres grups van cloure una cantada que recuperava la normalitat dels anys anteriors.

D'aquesta manera, la 39a cantada d'Havaneres de Platja d'Aro va tornar a portar la música popular a la platja de la localitat. La cita també és la primera de les set cantades que se celebren al municipi durant tot l'estiu. La següent, el 17 de juliol al Parc de Sant Ramon a càrrec del grup Peix Fregit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura