El Porta Ferrada vaticina un festival compacte i a l'agost

Intervenen: Josep Saballs, regidor del Porta Ferrada; Albert Mallol, director artístic

L'organització negocia reprogramar artistes i treballa per aconseguir mascaretes, guants, hidrogel i equips de desinfecció

El Festival Porta Ferrada  vaticina un esdeveniment compacte, centrat bàsicament a l'agost i amb el Guíxols Arena com escenari principal. Encara amb molta prudència i sense desvetllar uns canvis de programació que es revelaran a finals de maig, els responsables de l'esdeveniment estant estudiant les normes de desconfinament per mirar de salvar la programació al màxim possible.

La 58ena edició del Porta Ferrada havia de ser una de les més exitoses de la història però la crisi del coronavirus ho ha truncat. Amb una desescalada que ens situa si tot va rodat a mitjans de juliol, l'organització té clar que aquest mes es veurà greument afectat. Per una banda pel distanciament social que s'haurà de garantir a l'escenari i graderia i per altra perquè al juliol es concentrava el gruix de a programació internacional.  En aquest sentit des de l'organització es treballa per traslladar tot el que es pugui a l'agost i preveu un festival compacte.


El Guíxols Arena, epicentre


El Guíxols Arena serà el gran escenari del Porta Ferrada 2020. Ho havia de ser enguany amb grans projectes però ho haurà de ser amb espectacles de més petit format. L'espai garanteix distanciament social, amplitud de graderies i accessos esponjats, elements clau en la 'nova normalitat' que s'obre.

Des del Festival volen esdevenir un puntal per la recuperació econòmica del sector cultural i també la ciutat. Creuen que el missatge que malgrat tot es celebri el Porta Ferrada és positiu per la moral col·lectiva i agraeixen l'interès i el suport de la ciutadania. Abans de la pandèmia ja s'havien venut més de 40.000 entrades, a dia d'avui fins i tot encara se'n venen i els diferents reptes llançats a les xarxes socials han tingut una bona acollida.

Hi ha ganes de festival i des de l'organització es dóna per fet que n'hi haurà, serà molt diferent, però no faltarà el Porta Ferrada no faltarà a la seva cita amb l'estiu.

 
NOTÍCIES RELACIONADES

El Porta Ferrada es prepara per reajustar la programació i prioritzarà el Guíxols Arena (30-04-2020)

Sant Feliu treballa amb diferents escenaris per mantenir el Porta Ferrada 2020 (17-04-2020)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura