El Porta Ferrada es prepara per reajustar la programació i prioritzarà el Guíxols Arena

Intervé: Josep Saballs, Regidor del Porta Ferrada

El Festival es prepara per si ha de reduir l'aforament per garantir la distància física entre persones i mira com pot reorganitzar la programació

El Festival de la Porta Ferrada s'haurà de replantejar formats, possiblement ubicacions i prioritzarà mantenir el gruix de la programació de l'Agost. El calendari de desconfinament anunciat pel President Espanyol Perdro Sánchez dóna aire als esdeveniments musicals de l'estiu però els imposa, encara ambiguament, un seguit de condicions que hauran d'assumir si volen garantir la seva continuïtat.

En el cas del festival ganxó ja tenen coll avall que hauran de redefinir la programació. Primer perquè en el millor dels escenaris ja hi ha diversos artistes que han anunciat que cancel·laran o posposaran les seves gires. I després perquè en cas que hi hagi cert relaxament de les normes caldrà seguir mantenint aforaments limitats a 400 persones i distanciament físic.

Amb aquests escenaris damunt la taula des de l'organització del festival veuen que l'agost seria més fàcil de gestionar, per una qüestió temporal i també perquè la programació del Porta Ferrada tenia bàsicament artistes estatals.

La importància del Guíxols Arena


En un altre ordre de coses des de l'organització també es plantegen com garantir la seguretat del públic i aquí creuen que juguen amb l'avantatge de no tenir una ubicació concreta. L'Espai Port és emblemàtic però hi ha un equipament com el Guíxols Arena que podria tenir un paper important si cal garantir el distanciament físic.

Amb tota la cautela del món per la manca de concreció d'algunes mesures de desconfinament  i advertint que aquest pot fer passes enrere, el regidor del Festival Josep Saballs, es mostra confiat que hi haurà Porta Ferrada, potser diferent, però que el festival no haurà de deixar en blanc el 2020.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura