Palafrugell demana ampliar la veda de la garoina fins a nou mesos

Palafrugell

Data: 09/01/2019

INTERVENEN: Albert Gómez, regidor de Promoció Econòmica / Carles Bisbe, Restaurant Llafranc

L'Ajuntament de Palafrugell demana a la Generalitat poder allargar la veda de pesca i recollida de garoines al litoral català fins als nou mesos. La darrera va finalitzar l'1 d'octubre, quan les garoines arriben molt buides a les llotges, i amb un preu molt més baix que el d'ara.

Els restauradors denuncien que això desencadena en un consum massiu en una mala època, crítica per aquests equinoderms. Per tot això, es demana a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima que la veda s'allargui fins el desembre. 

D'aquesta manera es reservaria el consum al moment òptim i s'evitaria l'especulació. Fa més de deu anys ja s'observaven símptomes de sobreexplotació. De fet, el 2006 els restaurants palafrugellencs ja van demanar la veda de nou mesos per primera vegada.  

Els restauradors aquest dijous presentaran una nova edició de La Garoinada i seran 27 anys els que acumulen vetllant per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya, les garoines. Precisament comença quan més plenes i esplendoroses estan, durant les minves de gener, i és de vital importància que siguin d'aquesta qualitat, ja que és en una època difícil de dinamitzar econòmicament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura