El Museu de la Pesca estrena un nou cicle de documentals

El Museu de la Pesca estrena un nou cicle de documentals
Palamós

Data: 13/07/2018

El proper dilluns 16 de juliol, a les 20 h, el Museu de la Pesca inaugura aquest cicle de projeccions dels documentals “Mar fràgil”, incloses a la 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Aquesta mostra se centra en la projecció, els dies 16, 17 i 18 de juliol (20h), de tres produccions audiovisuals que són vinculades al patrimoni etnològic des d'una perspectiva històrica, amb una voluntat de mostrar l'evolució i comparar el territori, la societat i el sector pesquer d'abans i d'ara.

Les tres sessions previstes, gratuïtes i obertes a tothom, mostren diferents perspectives d'una Costa Brava i d'un Palamós transformats pel pas dels anys, pels canvis d'hàbits, per l'impacte tecnològic en les activitats quotidianes, per la desaparició d'oficis emblemàtics... però també per la reivindicació del col·lectiu i la mirada cap al futur. Els debats posteriors a les imatges intentaran posar en context els audiovisuals i els seus protagonistes.

Dilluns vinent, a les 20 h, es projectarà el documental titulat  "L’època daurada del moll de Palamós" amb les imatges enregistrades per Narcís Sans. Per contextualitzar les imatges es conversarà amb Joaquim Nadal, director ICRPC i professor de la Universitat de Girona, sobre el seu record del Palamós d'abans i dels canvis que avui percep a la població.
 
El dia 17 de juliol serà el torn per a la projecció de la producció "La Carmeta i el moll" de Maria Velasco. Al llarg de l'acte s'obrirà conversa amb la directora d'aquesta producció, i amb Eliseu Carbonell, antropòleg i professor a la Universitat de Girona, sobre el paper de la dona en el món de la mar.

Finalment el dimecres 18 de juliol el cicle de documentals “Mar fràgil” es tancarà amb el documental "La transformació de la pesca". La sessió compararà dos períodes, amb 30 anys de diferència, per parlar de les diferències i continuïtats en una activitat emblemàtica de la Costa Brava. I per fer-ho es comptarà amb els pescadors locals Fèlix Boquera i Carles Figueres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura