La 51a edició de Festivals de Música de Calonge s'estrena amb un homenatge a Viladesau

La 51a edició de Festivals de Música de Calonge s'estrena amb un homenatge a Viladesau
Calonge i Sant Antoni

Data: 26/07/2018

Demà divendres 27 de juliol, a les 22h al castell de Calonge, la Cobla La Principal de la Bisbal d’Empordà actuarà als Festivals de Música - Espectacles Tot l’Any. Per enguany, i dins del marc de l’Any Viladesau, la Cobla retrà un homenatge a la figura del músic i compositor calongí. En aquest concert, també s’inclouran obres de nova creació escrites per compositors actuals. Els bisbalencs seran els encarregats d’encetar i inaugurar aquesta nova edició.
 
Abans, però, a les 19:30h, al Castell de Calonge, s’inaugurarà una exposició del compositor i músic calongí, sota el títol “Viladesau, el príncep de la tenora”. Aquesta exposició commemorativa també s’emmarca en l’Any Viladesau i ha estat produïda pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Aquesta estarà oberta fins el 30 de setembre, tots els dies menys els dilluns, de 17 a 21h. Durant el mes de setembre, estarà oberta els caps de setmana en la mateixa franja horària.
 
La Principal de la Bisbal va ser fundada l’any 1888. Ricard Viladesau va mantenir un vincle molt especial amb la Cobla, ja que fou un dels membres més destacats durant els 20 anys que va formar-hi part (1950-1970). Aquesta cobla dedicarà dues glosses a la música deViladesau al concert d’aquest dissabte, com són Viladesau de bandera i Viladesau i el mar.
 
El festival de música de Calonge seguirà el proper divendres 3 d’agost a les 23h amb els Biflats, una aposta interessant i divertida que aporta l'ambient i el ritme de les fanfares tot incloent-hi un gran ventall d'instruments de vent, entre els quals, els de cobla. Tancarà la programació d’estiu l’actuació de les cantants Neus Mar i Imma Presas en la proposta multidisciplinar que duu per nom Cromatismes, que es farà el dia 11 d'agost a les 22:00h. Les entrades es podran adquirir prèviament a taquilla.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura