Un Sant Joan en cap de setmana pot disparar les vendes de coques de Sant Joan

Intervé: Joan Corominas, flequer artesà de Ca la Nati

El gremi de flequers preveu una de les millors revetlles de Sant Joan pel que fa a la venda coques de Sant Joan. A hores d'ara són moltes les fleques i pastisseries que ja tenen encàrrecs tot i que auguren que hi hagi un augment important de les vendes el mateix dissabte de la revetlla, especialment en punts turístics com la Costa Brava. 

La coca de Sant Joan és de les més populars de l'any del calendari dels catalans i tant és així que algunes fleques ja fa dies que en serveixen per escalfar motors i fer salivar. La coca consisteix en un briox fet amb una bona farina, mantega, ous, sucre, sal i llevat i es decora amb frutia confitada, pinyons o atmetlles laminades i sucre. 

La tradicional és sempre la més buscada, tot i que es poden fer variacions a la recepta i especialment en el farcit, en funció dels gustos de cada casa. 

L'origen de la coca de Sant Joan es remunta al tortell amb ous que es menjava antigament com a culte al sol. Es tradició acompanyar-la d'un gotet de vi dolç o vi ranci, tot i que els darrers anys el cava, que fa més festa, els està guanyant la partida. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura