Can Mario reivindica a Subirachs

Palafrugell

Data: 20/06/2022

La Fundació Vila Casas ha inaugurat aquest divendres una nova exposició al Museu Can Mario de Palafrugell. Es tracta de la primera mostra que se li dedica a Catalunya a Josep Maria Subirachs des de l'any 2001 i el que es busca és reivindicar la dilatada trajectòria de l'artista, qui fou un referent internacional de l'escultura catalana de postguerra.

'Subirachs. De l'expressionisme a l'abstracció' és una exposició que presenta un total de 81 treballs artístics que es podran visitar al Museu Can Mario de Palafrugell durant sis mesos.

De la vuitantena d'obres, 48 són escultures, 31 són dibuixos i també s'hi pot observar un tapís. Totes elles van estar realitzades per Josep Maria Subirachs durant un període de dotze anys -comprès entre el 1953 i el 1965- que va marcar una important evolució artística en l'escultor i dibuixant.

L'exposició s'articula a través de cinc àmbits expositius: 'Expressionisme', 'Abstracció', 'El Ferro', 'Penetracions i tensions' i per últim, 'Obra en espais de domini públic', que és la més coneguda pels visitants i amants de l'art. Tanmateix, les quatre primeres mostren el Subirachs més desconegut pel públic.

Algunes de les escultures que es poden visualitzar són ja molt reconegudes, mentre que d'altres feia fins a sis dècades que no veien la llum. Fins i tot s'hi poden trobar obres inèdites que ara són exposades per primera vegada.

La mostra, comissariada per Ricard Mas i Judit Subirachs-Burgaya, s'ha inaugurat aquest divendres i es podrà visitar fins al 27 de novembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura