Antoni Vila Casas rep la distinció de Fill Adoptiu de la Vila de Palafrugell

Antoni Vila Casas rep la distinció de Fill Adoptiu de la Vila de Palafrugell
Palafrugell

Data: 06/02/2023

Antoni Vila Casas ha rebut la distinció de Fill Adoptiu de la Vila de Palafrugell. L'acte va tenir lloc aquest cap de setmana al Museu Can Mario. Aquest títol s'atorga a aquelles persones que, sense haver nascut en el municipi, han destacat de manera extraordinària per les seves qualitats o mèrits personals.

Aquest dissabte, Antoni Vila Casas ha rebut el títol de Fill Adoptiu de Palafrugell. El plenari de Palafrugell del passat mes de desembre va aprovar, de forma unànime, convertir a Antoni Vila Casas en Fill Adoptiu de la Vila per haver destacat de manera extraordinària per les seves qualitats i mèrits personals i per serveis prestats en benefici del municipi. Durant l'acte es va destacar la figura humana i artística de Vila Casas i se li va entregar un Diploma honorífic i una medalla de plata que certifiquen una de les distincions més especials que té el municipi de Palafrugell.

En aquest sentit, la vinculació de Vila Casas amb Palafrugell té un nexe d'unió mitjançant Can Mario, que és el Museu d'Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas a Palafrugell. Un equipament que acull al voltant de 220 escultures que daten des de la dècada dels 60 fins a l'actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. El fet que addicionalment, cada any s'organitzen exposicions temporals, i la participació de Vila Casas a la vida cultural i social del municipi han fet que es converteixi en el segon Fill Adoptiu de la vila després de l'artista Modest Cuixart.

Antoni Vila Casas va néixer el 27 de novembre de 1930 a Barcelona. El 1956 es llicencià en farmàcia per la Universitat de Barcelona i el 1960 fou fundador i president del consell d'administració de Laboratoris Prodes (Prodesfarma), que el 1995 es fusionà amb els Laboratoris Almirall. A més d'empresari, ha destacat com a mecenes de nombroses iniciatives culturals, i el 1986 creà la Fundació Vila Casas, de la qual és president, que ha obert diversos museus d'art a Torroella de Montgrí, Barcelona i Palafrugell. També és membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. L'any 1996 va rebre la Gran Creu de l'orde del Mèrit Civil, el 1999 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi i el 2004 el premi Montblanc al mecenatge, que concedeix la Fundació Montblanc. Aquest any 2022 va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura