Arriba el combat de glosadors sota el campanar de Verges

Arriba el combat de glosadors sota el campanar de Verges, que tracta de fer cançons improvisades a través de la invenció de la lletra en el moment, amb una melodia presentada prèviament. Així, a banda de poeta, un glosador també ha de ser cantant.

El bon temps, la llum i les vacances fan que els carrers dels pobles s'omplin de gent a l'estiu, com és el cas de Verges, que aprofita els mesos de juliol, agost i setembre per dur a terme una celebració cultural anual que es desenvolupa al cor del poble: Vespres sota el Campanar.

Així, en la seva 21a edició, la placeta de l'1 d'octubre ha acollit aquest cicle cultural emblemàtic, que combina les belleses naturals i arquitectòniques del poble amb una selecció excepcional d'activitats, com curtmetratges, glosa i música catalana de Mazoni, Quico Pi de la Serra, Acorde a Ti i Gessamí Boada, entre d'altres.

De totes maneres, encara queden dos dels actes més esperats del festival, el primer és el famós combat de glosadors sota el campanar de Verges, que celebrarà la seva 11a edició aquest dissabte 2 de setembre.

De fet, en els darrers anys la cultura popular catalana ha vist com la cançó improvisada ha experimentat una revifalla molt important gràcies sobretot, a l'apropiació que d'aquesta tradició n'han fet els més joves, a la creació de trobades i festivals de cantadors i a la potenciació del gènere al seu lloc d'origen: les festes populars.

Per altra banda, l'altre esperat acte serà un concurs de cantautors que se celebrarà el 10 de setembre i tindrà per objectiu potenciar el gènere i la llengua catalana brindant oportunitats a nous talents emergents a través del foment de la cançó d'autor.

Així, just abans de l'estelada d'espelmes a la Plaça Major, l'activitat brindarà una oportunitat excepcional per a gaudir de la creativitat i la passió dels nous talents de la cançó catalana.

Al concurs, doncs, el primer premi serà la possibilitat d'assistir a un estudi de gravació, el segon, l'oportunitat d'editar i publicar en format digital fins a 3 cançons pròpies, i el tercer premi, l'assessorament professional pel seu projecte musical.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura