Els Arinco tanquen i deixen Palamós sense cinema

Palamós

Data: 10/11/2017

El tancament dels Arinco deixa sense cinemes una Palamós impactada que encara no havia paït l'enderroc dels Kyton. 

La notícia es va saber ahir i va còrrer com la pòlvora. De fet diversos clients es van trobar literalment la sorpresa a la porta del cinema. Les tres darreres projeccions van ser Thor, Nuestra Vida en la Borgoña i l'òpera La Traviata.

Amb nostàlgia diversos clients van acomiadar un tros d'història de la Costa Brava.

Inaugrats als anys 60

 Els Arinco es van inaugurar el 1961 en ple 'boom' turístic a la ciutat i va moderintzar-se i digitalitzar-se als 90 convertint-se en multisales. Eren uns cinemes moderns, de nova creació i no pas una adaptació dels teatres com es feia llavors. Tenia més de 1.000 butaques i les últimes tecnologies del sector.

Propietat d'Arrendamientos, Industrias y Comercio aquest cinema, juntament amb el Kyton de la mateixa empresa, ha acompanyat les tardes d'oci de generacions de palamosins i palamosines que des d'ara es senten una mica més orfes 

Víctimes de les noves tendències de consum

Els Arinco han estat víctimes de la modernització del sector i les noves tendències de consum cinematogràfic. El cava, que normalment s'utilitza en celebracions, va servir aquest dijous per brindar pel futur i per recordar amb enyorança un model de cinema que ha anat desapareixent a poc a poc. El d'unes sales properes, de poble i familiars.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura