Carles Bros exposa "Posidònia" al Museu de la Mediterrània

L'artista Carles Bros té exposada la seva obra "Posidònia" al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, on vol reivindicar i apropar aquesta planta marina de la Mediterrània, que es troba en perill d'extinció i conscienciar a la societat de la gran importància que té per mantenir net el mar i els ecosistemes marins. L'exposició es pot visitar fins al dilluns 1 de maig.

La posidònia és una de les plantes més importants de la Mediterrània. Al contrari del que molta gent pensa, no és una alga, sinó una planta amb arrels, amb tija, que fa una flor i dona un fruit. Una espècie endèmica de la mar Mediterrània la presència de la qual és símptoma d'aigües netes. Malauradament, també és una de les plantes més amenaçades de la nostra mar. Feble, necessitada de llum, atacada per la contaminació i les algues invasores, amenaçada pels esports nàutics i la pesca més agressiva, la posidònia és vital per a l'ecosistema litoral de casa nostra i hem de valorar-la com cal.

«Posidònia» per tant, és una exposició amb la qual l'artista Carles Bros, vol reivindicar i apropar aquesta planta a la societat i alertar sobre el greu perill en què es troba, així com de les múltiples amenaces que pateix la nostra mar en general.

L'exposició compta amb un conjunt d'escultures realitzades amb materials reciclats del ferro, pintures i collages fets de pigments naturals, que mostren les diferents etapes de la vida de la posidònia, i tot l'ecosistema marí d'espècies a qui dona protecció.

Aquesta mostra, forma part del Pla Estratègic 2021-2025 amb què el Museu de la Mediterrània té la missió de sumar-se, amb les seves accions, als esforços per combatre l'emergència climàtica i impulsar els objectius de desenvolupament sostenible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura