Es preveu un augment de venda de brunyols per Setmana Santa

A l'Empordà el que mengem per Setmana Santa són brunyols, uns dolços típics per aquests dies que de fet es poden menjar a qualsevol hora del dia. N'hi ha de diversos tipus, farcits, de vent per exemple i de triangle com els de la Vienesa de Sant Feliu de Guíxols. Tot i que en fleques com aquestes en venen durant tot l'any per Setmana Santa les vendes augmenten i els dies amb més activitat poden arribar a fer uns 50 quilos.

Durant tot l'any en aquesta fleca i pastisseria elaboren brunyols, sobretot el cap de setmana, quan hi ha més demanda. Per això, ara per la Quaresma no solen tenir gaires encàrrecs perquè els clients ja estan habituats a trobar-ne. Per setmana Santa fan quatre tipus de brunyols, els de l'Empordà, els de vent, els de vent farcits en crema i els de triangle, l'especialitat de la casa.

Aquests dies, però són frenètics i els treballadors amb les mans humides o enfarinades, no paren d'amassar, fer les boles a mida i fregir la massa per obtenir un bon brunyol. Durant els dies festius poden arribar a fer cinquanta quilos de brunyols. Però quin és el secret per aconseguir un bon producte? Els ingredients i treballar a foc lent són factors essencials.

Des del sector són optimistes i esperen un augment de vendes aquests proxims dies, no només de brunyols sinó també de les mones. Productes tradicionals per delectar el paladar dels més llaminers

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura