Ítaca Cultura i Acció reserva la primera fila als presos polítics

Baix Empordà

Data: 06/11/2017

El Festival Ítaca Cultura i Acció se suma a la campanya #seientlliure i reserva la primera fila dels seus espectacles pels presos polítics catalans i les seves famílies. El festival gironí bloqueja aquests seients per oferir-los als representants de la sobirania popular privats de llibertat pels seus ideals i deixarà les butaques sense ocupar en cas que continuïn a la presó. El festival se celebra cada any de maig a juliol al Baix Empordà però programa actuacions al llarg de l'any. Es caracteritza per la seva  línia de defensa de la cultura, la democràcia i la llibertat. Des de fa anys es venen pomes en comptes d'entrades per esquivar l'iva cultural. 

Ara ÍTACA CULTURA i ACCIÓ posa en marxa la campanya #seientlliure i reserva la primera fila dels seus espectacles als presos polítics catalans que de moment són els presidents de l'ANC i Òmbium, el vicepresident del govern català i 7 consellers més.

Per demostrar el rebuig a unes detencions per Ítaca injustes i desproporcionades des del festival envien un missatge de suport als empresonats i els conviden a ser al Festival on la llibertat d'idees i la democràcia pura és real i és possible.

El festival gironí posarà en pràctica la campanya #seientlliure el proper dia 18 de novembre durant l’actuació del cantautor Cesk Freixas a Palafrugell, que forma part d’una visita guiada per conèixer el passat obrer d’aquesta ciutat. 

Els organitzadors d'ÍTACA CULTURA i ACCIÓ volen posar de manifest que defensen la pluralitat i la diversitat com a dret indispensable i com a única forma de societat possible. Recorden també que la iniciativa #seientlliure s'emmarca en els valors fundacionals del festival que sempre ha defensat la llibertat, la democràcia i l'ús de la cultura com a eina de canvi social i evolució com a societat. 

Els responsables d'ÍTACA CULTURA i ACCIÓ animem a altres festivals i equipaments culturals a sumar-se a la campanya #seientlliure deixant sense ocupar la primera fila de la platea de tots els espectacles mentre els presos polítics continuïn privats de llibertat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura