El doble de participants i 3 noves escenes defineixen el pessebre vivent de Begur 2021

Begur

Data: 21/12/2021

Fou l'any 1223 al municipi italià de Greccio, on es va escenificar el primer pessebre vivent de la història. D'ençà que la dramatització bíblica s'ha traslladat arreu del món, i de fet en multitud de municipis esdevé quasi la biga mestra dins la campanya nadalenca. N'és un exemple el pessebre vivent teatralitzat de Begur, que després d'un any aturat a causa de la pandèmia, ha tornat a copsar els principals carrers del municipi.

Les representacions s'han efectuat aquest cap de setmana de sis a vuit de la tarda. El Grup de Teatre Mutis, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Begur i el grup de batucada Bakanards, han realitzat una vintena de passes en grups conformats per un màxim de 25 persones.

Si fa dos anys la trobada es distribuïa en dos dissabtes, enguany s'ha optat per aplegar-ho tot en dos dies consecutius. Una fórmula, adaptada a una nova normalitat, que resulta més pràctic pels organitzadors, ja que preserven el decorat.

Els 4 mesos d'assajos han desclòs en una obra final, que ha doblat els participants i ha incorporat tres escenes noves. Això sí, el quadre central continua sent el naixement, acompanyat del tió, escenes dels pastors i les fúries de l'infern amb dimonis i calderes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura