El Bo.Tic i el Casamar mantenen l'Estrella Michelín, el Terra la perd

El Baix Empordà perd una estrella Michelín però manté les dues més històriques, la del Bo.Tic de Corçà i el Casamar de Llafranc.

La Guia Michelín va celebrar aquest dimecres una gala a Sevilla on va estrellar 52 restaurants catalans amb El Celler de Can Roca de Girona, l'Abac de Barcelona, el Lasarte de Barcelona com líders en l'elenc d'estrelles.

Sense Paco Pérez, el Terra perd l'estrella

El Baix Empordà perd una estrella, la darrera en arribar, la del Restaurant Terra de l'Hotel Alàbriga de Sant Pol. Aquest establiment dins l'hotel de luxe a la badia de s'Agaró va començar molt fort amb el xef Paco Pérez, el català amb més estrelles Michelín.

Amb una proposta gastronòmica ambiciosa van aconseguir el preciat guardó l'any passat però la marxa del xef de Llançà ha precipitat la seva caiguda. És un dels pocs establiments que perd l'estrella sense haver tancat.

Una dècada d'estrella al Bo.Tic

A l'altra cara de la moneda hi ha dos restaurants que fa una dècada que tenen l'estrella brodada a la jaqueta de cuiner. El més antic és el Bo.Tic de Corçà. L'equip d'Albert Sastregener fa onze anys que brilla a l'elenc Michelín amb una cuina creativa i d'autor però de base tradicional empordanesa.

A la comarca des del 2007 van traslladar-se de l'entrada de La Bisbal al bell mig de Corçà deu anys després sense perdre ni una mica la seva essència.

El xef que va obrir la veda de les estrelles al Baix Empordà es va formar a l'Escola d'Hosteleria de Girona i l'Espai Sucre i va créixer als fogons del Mas Pau, l'Àbac o l'Aliança d'Anglès abans d'obrir el seu negoci al costat de la seva parella i sommelier i dissenyadora Cristina Torrent. De fet, el nom Bo.Tic és la combinació de Bo, com el seu menjar, Tito, el sobrenom de l'Albert i C de Cristina.

La cuina arrelada al territori del Casamar manté l'excel·lència

També un clàssic de les Estrelles Michelín hi ha el Casamar de Llafranc liderat per Quim Casellas. Rialler i frenètic el xef s'ha format a cuines com les de Carles Gaig, Joan Roca o Fermí Puig i sempre ha estat envoltat de fogons, ja que va créixer en el si del negoci familar que ha aconseguit donar-li un impuls estrellat.

Amb una cuina d'autor i creativa però molt lligada al territori i als seus productes, el Casamar forma part del Col·lectiu Cuina de l'Empordanet i el moviment Slow Food. És un dels col·laboradors clàssics d'iniciatives solidàries i de promoció dels productes de la terra.

Jordi Cruz, el gran triomfador català

A nivell català el gran guanyador de la nit va ser Jordi Cruz. El mediàtic xef de Manresa va aconseguir la segona estrella per l'Angle, a més de mantenir les tres de l'Abac. S'estrenen al firmament Michelín l'Aürt de Barcelona, el Cinc Sentits de Barcelona i el Deliranto de Salou.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura