Una vintena d'infants participen al Casal Gastronòmic de Vall-llobrega

Vall-llobrega

Data: 11/07/2023


Leyre González
Júlia Moner
Mireia Pagès 

El Casal Gastronòmic de Vall-Llobrega torna a acollir una vintena d'infants entre 3 i 15 anys amb l'objectiu que els nens aprenguin a cuinar i tinguin més autonomia.

Vint-i-dos alumnes són els que assistiran al casal gastronòmic de Vall-Llobrega durant el mes de juliol i la primera quinzena d'agost. A diferència del que succeeix en altres casals, aquest taller es va fundar perquè els més menuts descobrissin el món de la gastronomia de forma dinàmica i creativa i a la vegada, també, aprofitaven per a fer nous amics. La seva monitora, Bàrbara Cabrera explica que el programa d'activitats és similar al llarg de les setmanes i això fa que els nens i les nenes ja vinguin preparats per començar a les 9 del matí.

Amb aquest objectiu en ment, l'activitat es duu a terme, únicament, a l'aula gastronòmica de l'Empordà, i se centra en la cocció de diversos plats, que després els alumnes s'emporten a casa i comparteixen amb els seus familiars. D'aquesta manera es familiaritzen amb un estil de vida més saludable, gràcies a la cuina casolana.

Els infants asseguren que els hi agrada cuinar tota mena de plats, siguin verdures, galetes o macarrons, però quan n'han d'escollir un com a preferit, la resposta és unànime.

Els responsables del taller expliquen que aquest és un espai on els nens i les nenes gaudeixen conjuntament, a la vegada que estimulen la seva creativitat. I, a més, els animen a seguir creixent com a cuiners, durant el curs escolar amb l'activitat extraescolar que es fa en aquest mateix recinte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura