La Fundació Mascort exposa per primera vegada la col·lecció cartogràfica

La Fundació Mascort dona a conèixer unaa de els millors col·leccions cartogràfiques privades de tot Catalunya. Per primera vegada. La Casa Galibern de Torroella de Montgrí acull fins el 14 d'octubre una mostra de 160 mapes exempts pertanyents a les principals escoles cartogràfiques d'Europa dels segles XVI al XVIII, agrupats segons si són Mediterrani i Península Ibèrica, islaris i cartes nàutiques, conflictes bèl·lics i l'evolució de les representacions de Catalunya, amb més de 50 mapes.

Aquesta és la primera vegada que la família Mascort exposa les peces cartogràfiques de la seva col·lecció particular. Una passió pels mapes i tot el que se'n deriva que el mateix Mascort explica que li ve de la infància quan a escola treballaven la geografia mundial.

Entre les moltes peces que formen aquesta exposició que ha estat precedida per una exhaustiva tasca de recerca i catalogació de les obres, en destaquen els gravats de l'enginyer militar francpes Sébastien de Beaulieu que estan formats per 39 representacions que, per primera vegada, es poden veure. 

L'exposició permet fer un viatge tot resseguint l'evolució històrica i cartogràfica de l'entorn més proper, així com aprofundir en el coneixement del territori i dels diversos autors que van deixar plasmats els seus coneixements a través dels dibuixos o els impresos en paper.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura