El Museu del Suro acull una exposició sobre les matemàtiques i la vida

El Museu del Suro acull una exposició sobre les matemàtiques i la vida
Palafrugell

Data: 14/02/2019

El proper dissabte 16 de febrer, el Museu del Suro inaugura l’exposició 'Les matemàtiques i la vida. El dia a dia més enllà de les fórmules.'

L’exposició, que es podrà visitar fins al 28 d’abril, intenta presentar el lligam entre les matemàtiques i la vida quotidiana d’una manera atractiva i entenedora pel públic no especialitzat, parlant-ne amb un llenguatge natural i proper a la gent del carrer.

La mostra vol trencar l’estigma de matèria difícil i allunyada de la realitat, oferint-la de manera lúdica i variada, i donant peu a nous aprenentatges. A través de plafons expositius, objectes reals del dia a dia, ordinadors interactius, pantalles audiovisuals i objectes manipulables, el visitant pot fer-se preguntes i trobar algunes respostes, descobrir, reflexionar i deixar-se sorprendre pel sentit comú de les matemàtiques.

Aquesta exposició ha estat produïda per la Universitat Politècnica de Catalunya, sota el comissariat de la Dra. Montserrat Alsina. La seva itinerància a Palafrugell està promoguda pel Museu del Suro i pel Centre Municipal d’Educació de Palafrugell.

En relació amb aquesta exposició al Museu del Suro, des del Servei Educatiu del Baix Empordà s’ha organitzat també un curs semipresencial dirigit a professors, inclòs en el Pla de Formació de Zona per a professorat de matemàtiques de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius.

Les matemàtiques i la vida en STEAM (Science, Technology, Engineering, the Arts and Mathematics) consta de diferents sessions formatives entorn de les matemàtiques i l’elaboració de projectes individuals que es presentaran l’11 de maig al Museu.

D’altra banda també s’han programat visites escolars i una sèrie d’activitats obertes al públic familiar, com són visites guiades, un espectacle de màgia, diferents tallers i contacontes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura