Dolors i Montse Bassa omplen la Casa Irla amb la presentació de "Carregades de raons"

Intervenen: Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Família; Montse Bassa; diputada d'ERC al Congrés

Carregades de raons és el llibre escrit a quatre mans per les germanes Dolors i Montse Bassa. Durant la presentació de la publicació a la Casa Irla, les dues germanes van explicar tot el que les va portar a escriure un llibre. Durant moltes converses a través del vidre i visos van poder anar completant l'escrit. En ell s'hi relaten moments com els dies tres i 27 d'octubre i com la Montse va acompanyar a la Dolors fins a la Catalunya Nord. Amb ell, la voluntat de les dues autores és transmetre com es vivien aquells moments del país des dels dos costats del vidre.

Amb el llibre es volen mostrar les reflexions de com la presó afecta la vida dels presos i la dels seus familiars. Acompanyant els moments personals també hi ha una crítica de com s'ha arribat fins aquí i què pot passar en un futur a nivell polític.

També es parla de la repressió que ha patit el moviment independentista des dels seus inicis. Una persecució que encara és vigent avui dia amb judicis a diferents activistes per moviments com els del Tsunami Democràtic. Repressió que no només arriba amb judicis, sinó també sentències com les del 25% de castellà a les aules.

La presentació del llibre va ser un espai on les autores van explicar tot el procés fins a la publicació, però també un col·loqui entre les desenes d'espectadors que podien intervenir en qualsevol moment. L'acte és el primer de la programació hivern-primavera de la Casa Irla que seguirà el 5 de febrer amb la presentació de Lawfare, l'estratègia de repressió contra l'independentisme català de Damià del Clot i l'11 de febrer amb Oriol Junqueras i el llibre Contra l'adversitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura