Unes 400 persones es congreguen a l'aplec del remei de Castell d'Aro

El calendari de festivitats de tardor a Castell d'Aro ha recuperat, després de l'aturada per la pandèmia, el tradicional aplec del remei. L'arrossada popular ha acollit el major nombre d'assistents, tot i que, també s'ha realitzat una audició de sardanes, animació infantil i una ofrena floral a la Mare de Déu del Remei.

Taules parades i una desena de cuiners, que des de primera hora del matí ja duien el davantal posat. La tradicional arrossada popular a la pineda del pessebre ha congregat una gran expectació entre els castellarencs i castellarenques durant l'aplec del remei. Per anar obrint boca s'ha convidat a la Cobla Foment del Montgrí, qui ha ofert una audició de sardanes, mentre que a primera hora del matí, s'ha dut a terme una missa i una ofrena floral a la Mare de Déu del Remei. Els més menuts, en canvi, han comptat amb una animació infantil a la tarda, a càrrec dels Atrapasomnis.

Les primeres referències històriques de la celebració al municipi daten del s. XII. L'Associació del Pessebre Vivent de Castell d'Aro amb la col·laboració de l'Ajuntament són els encarregats d'organitzar actualment la trobada. De fet, l'aplec del remei és el punt de partida d'una de les activitats més populars de l'últim període de l'any, com és el pessebre. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura