Mor l'actor Quim Lecina víctima d'un càncer

Rupià

Data: 01/06/2020

Fundador del Teatre Lliure i nom imprescindible del panorama teatral català contemporani vivia a Rupià des de feia tres dècades

L'actor establert a Rupià, Quim Lecina, ha mort als 77 anys víctima d'un càncer.

Fundador i patró del teatre Lliure de Barcelona és un dels noms destacats del teatre català contemporani. Melòman de cabell escarolat, Lecina ha estat un home que ha viscut el teatre fins als seus últims dies. De fet, encara el  novembre va actuar i dirigir  'El gran circ d'Erik Satie'. Un muntatge que unia les seves dues grans passions: Teatre i música.

L'actor ha participat en una quarantena d'obres de teatre, ha fet televisió i cinema actuant en una vintena de films. També havia estat professor d'Interpretació a l'Institut del Teatre, l'Escola de Teatre El Galliner de Girona i el Conservatori del Liceu.

Commoció en el món cultural català


El traspàs de Quim Lecina ha deixat un gran buit al món teatral català que ha mostrat les seves condolències a través de les xarxes socials. Des del Teatre Lliure a la Consellera de Cultura Maria Àngels Villalonga passant per companys i companyes com Àngels Bassas, Jordi Martínez i Josep Julien.

Lecina ha estat enterrat a la una del migdia a Rupià, poble on va morir després d'anys de lluita contra el càncer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura