La Cobla Sant Jordi homentaja Ricard Viladesau a l'Espai Ter

Enguany es commemora el centenari del naixement del músic i compositor calongí Ricard Viladesau i Caner, un dels millors instrumentistes de la tenora de tots els temps. Per celebrar l'any Viladesau, a Torroella de Montgrí han programat diverses activitats, entre elles el concert que la cobla Sant Jordi va oferir a l'Espai Ter aquest dissabte al vespre.

La cita musical va servir per presentar el doble CD homenatge al príncep de la tenora que la Sant Jordi ha enregistrat i que s'ha batejat com a "Viladesau. Sardanes i sardanes obligades". Viladesau, a banda de tenir una producció de moltes sardanes reconegudes pel gran públic, també és conegut per ser el compositor que més sardanes obligades va fer per a tots els instruments de la cobla. S'entenen per sardanes obligades aquelles que estan pensades de cara al lluïment dels instrumentistes i que, per tant, serveixen com a eina de mesura de la qualitat musical d'una cobla, tant a nivell solista com grupal. 

Fundada el 1983 i reconeguda amb el títol de "Cobla ciutat de Barcelona",dirigida per Marcel Sabaté la Cobla Sant Jordi va interpretar a Torroella una dotzena de sardanes dins el marc de la programació cultural del primer semestre del 2018 a l'Espai Ter. La propera actuació serà la de la pianista gironina Maria Canyigueral, que tindrà lloc el diumenge 18 de març. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura