El Salvament acull l'exposició Nanses i Pescadors

L'exposició "Nanses i Pescadors" ja es pot visitar fins al 16 d'octubre a la Caseta del Salvament de Sant Feliu de Guíxols. Amb l'objectiu de mantenir viva aquesta tècnica, la mostra recull diferents tipus de nansa i també s'han organitzat diferents tallers per conèixer, de la mà dels artesans, com és el seu procés d'elaboració.

El Salvament de Sant Feliu de Guíxols acull l'exposició Nanses i Pescadors. A través de la mostra, els visitants poden conèixer els diferents tipus de nansa i amb quina tècnica de pesca es feia servir cadascuna d'elles. Una recerca que va començar amb el propòsit de mantenir viva una activitat de la pesca tradicional i poder-la explicar a la ciutadania.

L'exposició va iniciar-se a partir d'un projecte personal d'en Josep Mercader per conèixer millor com fer les nanses dels pescadors. És per això que va començar a recórrer diferents poblacions del litoral català per saber quina tècnica es feia servir a cada territori. La idea principal era poder parlar amb els pescadors i veure de primera mà com s'elaborava cada nansa.

Per a Sant Feliu de Guíxols, aquesta no és la primera exposició relacionada amb les nanses de pesca. Aquesta es troba dins el projecte de ciutat de cultura que vol impulsar el consistori i vol donar el paper protagonista als professionals.

Aquesta exposició s'ha impulsat a través de la col·laboració amb l'Ajuntament de l'Escala. Serveix per explicar la història d'una tècnica de pesca que ja es practicava durant l'època Romana, però que està prohibida avui en dia tot i tenir grans beneficis.

L'exposició es podrà visitar fins al 16 d'octubre a la Caseta del Salvament. A banda de la visita, també s'han organitzat tres tallers diferents relacionats amb els diferents tipus de cistells i nanses. El primer, els dies 9 i 10 de juliol a les 10 del matí al mateix Salvament.. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura