La pintura de Pere Manera a les Escoles Velles de Begur

La pintura de Pere Manera a les Escoles Velles de Begur
Begur

Data: 12/04/2018

L’exposició antològica del pintor begurenc Pere Manera Mayola s’inaugura demà divendres, a les 19 hores, a les Escoles Velles del municipi de Begur. La mostra, “Pere Manera. Antologia”, que es podrà visitar fins al 28 d’abril, és la segona de les exposicions programades per l’àrea de Cultura de  ’Ajuntament per aquesta primavera. L’horari de les mostres són els dijous, de 17 a 20 hores, i els divendres i dissabte, de 16 a 20 hores.

El mar va influir de manera fonamental en la trajectòria artística de Pere Manera: marines de Begur i de la Costa Brava en general, que reflexen un tarannà quotidià, ple de continguts. Manera també va pintar murals de manera altruista. Nascut a Begur el 1926, es va traslladar a Sant Feliu de Guíxols després del seu casament amb la guixolenca Carolina Oller, de procedència torroellenca. Durant més de 40 anys, Pere Manera es va fer càrrec de l’Escola d’Arts i Oficis de Sant Feliu de Guíxols. Va morir a la ciutat ganxona l’any 2014.

La mostra de Manera supleix la del dibuixant figuerenc Joan Antoni Poch (JAP), “L’Europa de les portes tancades”. Seguidament, hi haurà una mostra fotogràfica. Aquesta, sota el títol de “Metamorfosi (nova vida)”, estarà integrada d’imatges del fotògraf local Francisco Cobos i es podrà visitar del 3 al 12 de maig. Posteriorment hi haurà la mostra de les creacions dels tallers de pintura artística i labors del 22 al 26 de maig. I es clourà amb una exposició fotogràfica sobre els treballs del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya de Begur Dive. Aquesta mostra, “Arqueologia a Aiguablava”, estarà oberta del 31 de maig al 9 de juny.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura