Tomàs Turbant, condemnat a mort

Palamós

Data: 06/03/2019

La sentència semblava escrita abans que comencés el judici, l'acusat s'enfrontava a un tribunal amb un olor de naftalina, i tot el que havia fet era erigir-se com un líder popular en uns dies de somriures i, per què no dir-ho, un punt de descontrol. El Carnestoltes Tomàs Turbant va ser condemnat a mort. 

Un any més el judici sumaríssim va passar comptes amb el rei del carnaval a Palamós. L'acte va ser traslladat per primer cop a un Teatre de La Gorga ple com un ou i això va permetre una nova posada en escena més elaborada. Com sempre, aquest judici va arrencar rialles amb acudits sobre l'actualitat més recent. No hi van faltar l'ambientació en el Tribunal Suprem, una acusació amb el fiscal Flox i el jutge Planera, càntics d'¡A por ellos! i, detall d'última hora, ampolles de Fairy. 

Tot i la distensió la demanda de l'acusació va ser implacable: volien pena de mort. El Tribunal de la Rota, presidit pel papa de broma, no hi va poder estar més d'acord. Tomàs Turbant havia convertit Palamós en Sodoma i Gomorra i calia bullir-lo i esquarterar-lo. 

El Carnestoltes, que no semblava especialment preocupat, va veure com quedaven programats el lloc i el moment de la seva defunció. L'execució, una vegada més, al carrer Cervantes el dimecres de cendra a dos quarts de set de la tarda. Amb els talls de Tomàs Turbant fets carn d'olla, Palamós haurà de començar a pensar en el carnaval del 2020. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura