Peratallada fa un salt a l'edat mitjana amb la 26a Fira Medieval

Forallac

Data: 02/10/2022

La Fira Medieval va marcar l'activitat del cap de setmana a Peratallada. Les diferents parades es complementaven amb els espectacles, xerrades i visites que es van organitzar per donar a conèixer el passat històric del municipi. Una fira que vol fomentar la participació de veïns i comerços, fent que tothom se la pugui sentir seva. 

Peratallada va fer un viatge a l'edat mitjana amb la 26a fira medieval. El poble va voler recordar els moments històrics de la localitat amb diferents representacions, xerrades i espectacles que transportaven els visitants 500 anys enrere. Durant tot el cap de setmana, la població podia passejar-se entre les diferents parades artesanes i de menjar, a més de gaudir dels diferents espectacles. Per l'Ajuntament, el que busquen és que veïns, comerços, paradistes i visitants, respirin en primera persona l'esperit de la fira medieval.

És per això que la preparació de l'esdeveniment suposa triar els espectacles i pensar que volen mostrar de Peratallada i la seva història. Aquest any la fira va comptar amb visites guiades, cercaviles, música, torns de guàrdia, passejades en rucs i espectacles de cavallers, a més de poder pujar a la Torre de les Hores.

Això permet que els visitants trobin una programació molt àmplia, permetent que cadascú gaudeixi al màxim de la fira.

La fira es va poder tornar a celebrar després de dos anys d'aturada i ja rebia visitants des de primera hora del matí. Pels paradistes això suposa poder recuperar el contacte amb la població i mostrar els diferents productes.

La fira és un dels esdeveniments més importants del municipi no només en l'àmbit turístic, sinó també pel que fa a la difusió del passat i la importància que Peratallada va tenir a Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura