Forallac executarà la segona fase de la Torre de les Hores de Peratallada

Forallac

Data: 07/05/2018

Intervé: Josep Sala, Alclade de Forallac

La Torre de les Hores de Peratallada viurà una segona actuació arquitectònica per tal de poder-la fer visitable. Després de la primera fase de consolidació i restauració del monument en aquest exercici s'executarà la segona fase.

El passat mes de setembre es va acabar la primera fase de restauració que va costar poc menys de 20.000 euros. Va consistir en garantir l'estabilitat de l'edifici i arreglar les actuacions maldestres que s'havien fet amb anterioritat sense tenir en compte criteris històrics i arqueològics. També es van  millorar alguns elements de seguretat com la fixació de les campanes o una barana a l'interior de la torre.  Es tracta d'una de les actuacions més importants que es fan en aquest edifici de propietat municipal

L'objectiu final de tota la restauració és fer visitable el que és el monument més alt del poble, a l'estil del que s'ha fet amb la torre homònima de Pals.

La Torre de  les Hores forma part del castell de Peratallada que ja surt documentat el 1065. La torre pròpiament dita és posterior i rep aquest nom perquè té el rellotge públic de la vila i les campanes per avisar la població davant qualsevol esdeveniment que hi ha al poble.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura