Els municipis de la Vall d'Aro realitzen un homenatge als brigadistes de Sant Pol

INTERVÉ: Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols

El cementiri de Sant Feliu de Guíxols ha rebut aquest diumenge un homenatge als vuit brigadistes de procedència diversa que hi ha enterrats.

L'abril del 1938 es va instal·lar a la platja de Sant Pol un hospital per poder atendre els brigadistes internacionals que tornaven de lluitar amb l'exèrcit republicà a la Guerra Civil espanyola. El de S'Agaró era l'Hospital número 4, també se'n van instal·lar a Barcelona, Santa Coloma, Mataró o la Seu d'Urgell.

D'aquest petit fragment de la història del territori ja n'han passat 80 anys i ara es vol fer un reconeixement a tots els brigadistes que van fer estada a Catalunya però sobretot als que hi van morir i que estan enterrats al cementiri de Sant Feliu de Guíxols.

És per aquest motiu que els municipis de la Vall d'Aro, Sant Feliu, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina, s'han organitzat per realitzar un homenatge a les brigades internacionals. 

Per dur a terme aquest homenatge les autoritats dels diferents municipis juntament amb un gran nombre de veïns han recreat un recorregut pels principals llocs viscuts pels brigadistes.

En arribar al cementiri s'han realitzat uns parlaments d’agraïment als familiars i representants dels brigadistes, un breu concert a càrrec de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols i una ofrena floral a la tomba de cada un dels brigadistes.

Entre els assistents s'han repartit clavells vermells per acompanyar a l'ofrena de les autoritats.

L'esdeveniment l'ha impulsat l'Institut d'Estudis del Baix Empordà i el Museu d'Història de Sant Feliu amb el suport dels Ajuntaments de la Vall d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura