Realitzen tasques de conservació a les Barques del Peix

Palamós

Data: 10/08/2022

Les Barques del Peix, del Museu de la Pesca, han sortit de l'aigua per a realitzar tasques de conservació, i millorar-ne l'accessibilitat i el seu ús cultural. Es tracta de la teranyina Estrella Polar i la barca d'arrossegament Gacela, que la setmana passada les van traslladar al port Marina Palamós, on durant les pròximes sis setmanes seran sotmeses a aquestes tasques.

Una grua de gran tonatge ha tret de l'aigua l'embarcació-museu Gacela, de 58 tones, que gestiona el Museu de la Pesca de Palamós. L'objectiu d'aquesta operació, realitzada la setmana passada, és dur a terme les tasques habituals de conservació, que s'han de fer periòdicament per tal de garantir el seu ús públic com a extensió del propi museu.

L’embarcació ha estat traslladada des del moll pesquer al port Marina Palamós. L’altra barca visitable del Museu de la Pesca, ja va ser retirada de l’aigua durant el passat mes de juliol per a iniciar les operacions de millora projectades.

L’execució d’aquestes feines té una durada aproximada de sis setmanes, període en el qual les dues embarcacions seran sotmeses a aquestes tasques de conservació, que centraran l'actuació bàsicament sobre l’obra viva del buc. El contacte de la barca amb l’aigua, deteriora ràpidament la fusta i els claus de ferro, per la qual cosa és convenient eixugar fustes, canviar peces i tractar-les amb pintures.

Aquestes actuacions de conservació i millora són imprescindibles per a la conservació d’aquests vaixells, testimonis de l’ofici de pescador, i per a poder desenvolupar amb totes les garanties de seguretat, el programa cultural i pedagògic que té lloc en aquesta mostra surant que el Museu de la Pesca ofereix tot l’any al port de Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura