Els restaurants pensen en com reinventar-se quan obrin les portes

Palafrugell

Data: 30/04/2020

INTERVÉ: Quim Casellas, xef del restaurant Casamar

Quan s'arribi a la fase 2 de la desescalada anunciada pel president de l'Estat, Pedro Sánchez, els restaurants podran començar a obrir els seus establiments, fins i tot a l'interior, això sí, amb una limitació d'un terç de la capacitat de l'espai

Aquesta no és la màxima preocupació de restaurants gastronòmics on es fa un tracte molt personalitzat dels comensals i ja hi ha habitualment certa separació entre taules. Així ho explica el xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas. El que sí que veu és que s'haurà de redactar un nou protocol d'actuació i s'haurà de ser molt transparent amb com es treballa pel que fa a mesures de seguretat i higiene. 

A més, defensa que s'hauran de desenvolupar solucions per adequar el producte al nou paradigma i poder seguir facturant. En aquest cas, amb el "boom" del menjar a domicili dels darrers dies, pensa que no és especialment compatible amb l'estètica que vol mostrar als seus plats, però s'està pensant en un servei de càtering ampliat per a tots aquells que preferiran fer àpats i celebracions especials a casa en lloc d'anar de restaurant. 

Veuen també com el model de restaurant gastronòmic amb uns preus més elevats que la mitjana de locals facturaran quantitats menors, com a mínim, fins ben entrada la tardor o l'hivern que ve. En el cas del Casamar diuen que el seu gran objectiu seria arribar al suficient per poder contractar tot el personal.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura